تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۲۵ آذر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

هشدار جدی فرهیختگان درباره ریزش بدنه ارزشی و انقلابی | متن و فرامتن ادعای ترور رئیسی | یک خطای سیستماتیک و یک میزانسن عجیب

روزنامه فرهیختگان با اشاره به وقایع اخیر سوریه و واکنش‌ها در ایتا نوشت: حجم تولید خشونت کلامی و توزیع نفرت نسبت به برخی مقامات نظامی و غیرنظامی کشور در حدی بود که نشان می‌دهد این خطای سیستماتیک ممکن است به‌زودی دامن طراحانش را هم بگیرد.

هشدار جدی فرهیختگان درباره ریزش بدنه ارزشی و انقلابی | متن و فرامتن ادعای ترور رئیسی | یک خطای سیستماتیک و یک میزانسن عجیب

رویداد۲۴| کامران غضنفری، نماینده تندرو مجلس اخیرا در ویدیویی ادعا کرده که ابراهیم ریسی ترور شد و سقوط بالگرد او چنانچه گفته شد، حادثه نبوده است! این ادعای جنجالی پیش از این هم در مقاطع مختلف مطرح شده بود مثلا برخی ماجرا را به انفجار پیجر‌های نسبت دادند و. 
روزنامه فرهیختگان، اما طرح دوباره یک ادعا درباره با توجه وقایع اخیر سوریه و سخنرانی رهبری «با رویکرد اطمینان‌بخشی به جبهه مقاومت و بدنه حزب‌اللهی و ارزشی»، یک خطای سیستماتیک می‌داند.
این روزنامه اصولگرا نوشته: «این ماجرا از دو منظر قابل تأمل است. نخست از نظر متن و دوم فرامتن ماجرا که حتماً مهم‌تر است.
از نظر نگارنده صرف اظهارنظر در خصوص این موضوع یا موارد مشابه آن ایرادی ندارد و هر فردی می‌تواند در چهارچوب قانون از حق آزادی برخوردار باشد، اما با دو شرط؛ نخست آنکه دلیل و سندی برای ادعای خود بیاورد و دوم با ادعا‌های سابق گوینده هم‌خوانی داشته باشد یا اگر تفاوت دارد، بتواند علت این تفاوت را توضیح بدهد.
در ماجرای سخنان این نماینده تا جایی که صحبت‌های او پخش شده است، اشکالاتی وجود دارد. اولاً برای این ادعا هیچ سند و مدرک خاصی ارائه نمی‌کند و به نظر می‌رسد بیشتر در حال پرکردن یک نوار است که زحمت راننده‌های محترم تاکسی در مسیر‌های طولانی را کم کند، ثانیاً ۲۴ ساعت بعد از سخنان رهبری، این حرف از جماعتی که خود را از شیعیان تنوری و سیاسیون ذوب در ولایت می‌خوانند، قابل قبول نیست.»
«فرهیختگان» درباره فرامتن قضیه نیز نوشته: «با میزانسن عجیبی طرفیم که چهار بازیگر مهم دارد. اول؛ طیفی از سخنرانان به ظاهر انقلابی که عادت به ایراد سخنان سطحی، تخدیرگونه و ماورایی دارند. دوم؛ مخاطبی که ترجیح می‌دهد همه نیاز‌های فکری‌رسانه‌ای‌اش را با همین محتوا‌ها رفع کند و به نوعی به تخدیر عادت کرده است. سوم؛ یک بستر برای شبکه کردن آن مراد‌ها با این مرید‌ها و چهارم؛ شبکه‌ای سیاسی-مالی برای اسپانسرینگ سه ضلع اول. در واقع می‌توان گفت تولید آن سه ضلع اول کار این ضلع چهارم است.»
این روزنامه اصولگر به شرح سه ضلع اول پرداخته و درباره ضلع چهارم نوشته: «اما ضلع چهارم که از همه مهم‌تر است طراحان سیاسی و اسپانسر‌های اقتصادی و ذی‌نفعان این فرایند در قدرت هستند. آنها یک شبکه تخدیر‌کننده معرفتی می‌خواهند، یک جامعه توده‌ای که هرچیزی را باور کند و بستری که در عین شبکه کردن این دو، منقطع از بقیه عالم باشد و حس اکثریت بودن را به جامعه مدنظرشان بدهد.»
این روزنامه با تاکید بر اینکه «آنچه این روز‌ها در فضای سیاسی و اجتماعی کشور می‌گذرد، حاصل پخت‌وپز این جریان است» نوشته: «یک خطای سیستماتیک که بدنه ارزشی و انقلابی را به جای یک امت رشید و عمیق، یک جامعه توده‌ای می‌خواهد. جامعه‌ای که باور کند ما کرخه و کارون را ساخته‌ایم تا با آنها کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس را غرق کنیم، دیگر هرچیزی را که ما بخواهیم باور می‌کند. اگر به او بگوییم به اینها رأی بدهیم، چون خادمند رأی می‌دهند. اگر چند سال بعد بگوییم رأی ندهید، چون خائنند باز باور می‌کنند و...
البته وقایع اخیر خصوصاً اتفاقاتی که در ماجرای سوریه رخ داد و واکنش‌هایی که در جامعه شبکه‌ای‌شده ایتا بروز کرد، احتمالاً حتی طراحانشان را هم نگران کرده است. حجم تولید خشونت کلامی و توزیع نفرت نسبت به برخی مقامات نظامی و غیرنظامی کشور در حدی بود که نشان می‌دهد این خطای سیستماتیک ممکن است به‌زودی دامن طراحانش را هم بگیرد.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۵
0
1
همون ابر عقلش از غضنفری بیشتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
0
0
محمد جولانی،من نمیدونم تو کی هستی و چی میخوای. فقط. دو تا کار خوب کردی. اول بدون خون ریزی، سوریه و نجات دادی فعلا. بعدم از همه بهتر اجباری نبودن سر بازی ،،،،،،
نظرات شما